marți, 1 decembrie 2009

SHRED - Vernisaj de fotografie - Tiberiu Hila



Tiberiu Hila este un tânăr fotograf axat pe surpinderea artei din sporturile ”extreme”. Născut la 23 august 1985 la Sibiu, a absolvit Facultatea de Științe Politice Administrative și ale Comunicării și a pășit pe tărâmul fotografiei din anul 2003. Din anul 2005 este prezent la majoritatea evenimentelor de sport extrem din România, dezvoltându-și pasiunea pentru fotografia de acțiune, având colaborări cu presa de profil, materialele lui fiind publicate la vremea respectivă atât în revista Knox, cât și în comunitatea on-line a iubitorilor de sport extrem. Din 2008 este fotoreporter la revista Blană, revistă de sport alternativ și artă urbană realizată de un grup de pasionați din care și el face parte. Datorită notorietății caștigate în România pe domeniul fotografiei de sport extrem, anul 2009 i-a adus colaborări cu reviste de profil din străinătate, având fotografii publicate în Brazilia și Germania. Câștigător al mai multor premii naționale, printre care ”Best annual photo” în revista Knox, ”best sports photo” și ”best architecture foto” la concursul organizat de fotomagazin.ro, se poate spune despre Tibi Hila că este un reprezentant de marcă al noii generații de fotografi români, exploratori al noilor direcții din fotografie.
Expoziția ”Shred” este alcătuită din lucrări adunate în ultimii doi ani, mare lor majoritate nepublicate. Tânărul fotograf a încercat să surprindă sufletul și arta din spatele sportului extrem cât și frumusețea pură a acestui domeniu atât de puțin mediatizat la noi. Având ca subiect skateboarderi, snowboarderi si bikeri români expoziția este un fel de antologie a evoluției sporturilor alternative din ultimii doi ani din România. Totodată datorită locațiilor unde au fost relizate fotografiile, expoziția va transpune privitorul într-o fantastică călătorie de pe crestele Parângului și ale Făgărașului spre mediul urban al unor orașe ca și Cluj, București, Brașov, Baia-Mare.
Expoziția va avea loc începând din data de 13 decembrie în club La Gazette din Cluj-Napoca, strada Calea Turzii numărul 18 și va conține un număr de 22 de lucrări, fotografiile fiind expuse timp de o săptămână. Dorința noastră este de a realizea un eveniment multicultural, care să aibă în centrul atenției expoziția ”Shred” dar care va cuprinde si un ”performance” a doi dintre cei mai cunoscuți disk-jokey clujeni, grupați sub numele de Dubstrike Crew.

2 comentarii:

Sunaina spunea...

Si care e ora de start? sa nu ratez vernisajul ...

Shred Blog spunea...

Conform paginii de facebook a vernisajului, incepe la ora 20.