vineri, 8 mai 2009

Profil fotograf: Alexandru Prepelita


Te-ai intrebat vreodata ce s-ar face un rider fara filmer, editor sau fotograf? Ce te-ai face fara acel talent care iti imortalizeaza talentul? Ei bine, noi ne-am gandit. Astazi in inteviul ce urmeaza, iti vom spune scurta poveste a unuia dintre putinii fotografi dedicati sportului extrem de la noi din tara, new commerul dar apreciatul, Alexandru Prepelita.


S.B: ASL PLS? ( nume, varsta, sex, born & raised)

A.P: Alexandru Prepelita, 19 ani, mascul feroce, nascut si crescut in Brasov.


S.B: Cum si cand ai inceput sa faci fotografie?

A.P: Foto am inceput sa fac pe la 16 ani , cand isi cumparase tatal meu un digital mai “indraznet” cu care sa se laude la prieteni. El a ramas cu vorba iar eu l-am folosit ceva vreme pana mi-am luat si eu unul.


S.B: Ce scanteie a aprins interesul tau catre fotografia de extrem?

A.P: Totul a pornit la o sesiune de foto in Kantzel- Postavarul cand a venit un tip sa faca niste poze. Am inceput sa vb cu el despre foto, i-am spus ca si eu fac poze, el a ras, asta m-a ambitionat foarte tare. In aceeasi zi l-am intalnit si pe “Sebi”, coborand Drumul vechi de Poiana, la final l-am intrebat daca ar vrea sa faca niste poze de snowboarding si asa a inceput totul :D


S.B: E doar un hobby sau studiezi si lucrezi in domeniu?

A.P: A inceput ca un hobby , acum lucrez in domeniu si sunt student in anul I la Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti la Foto-Video.




S.B: Din ce nazdravanii pozezi, cu ce iti place sa te si dai?

A.P: De dat ma dau de obicei cu boardul in picioare si cu geanta pe umar. Cand trec pe partie se intreaba de fiecare data lumea daca am furat ceva de la cabana Postavarul :D . Din pacate am ramas fara fidelul “Un.Inc “ care mi-a fost alaturi 3 ani, vedem la anul pe ce o sa ma dau, poate se inventeaza snowboardul cu atas.


S.B: Cine sunt partenerii tai preferati la photo shooting-uri?

A.P: Partenerii preferati: Sebi (Cel mai tare...cel mai “pompat”) , Bogdan Avocatul( My bro...”ce facem azi... bagam poze?”), Danalache (cel mai funny), Vladut (“mii de euro” si coleg de apartament), Vladut + Sanziana, Flavius, Sertar, Erika, Marcu, Tanaru’, Nadir, Mateffi, Alifie, si multi altii.



S.B: Enumera cateva locuri preferate de facut poze la asfintit.

A.P: Poiana Brasov , Parang , la mare.


S.B: Care este secretul unei fotografii reusite la snowboard?

A.P: Secretul unei fotografii reusite? Hmm, mai e drum lung pana sa scot fotografiile pe care mi le doresc, insa ar fi de precizat echipamentul (la frig toate merg mai greu) , locatia si rideri pompati sa bage trick-uri, si nu in ultimul rand o geaca groasa si manusi.


S.B: Premii, proiecte la care te mandresti ca ai participat. ( Pe unde au aparut pozele tale?)

A.P: In primul an de foto am obtinut Technical picture la H2o Photoride Balea Lac 2007, apoi Best Picture H2o Photoride Mamaia 2008, 3 premii locale in Brasov ca best picture, 2 aparitii in revista Blana, un articol in revista Mbike si o aparitie in Knox + o aparitie aici pe blog cu pozele de la Try2 Fly. In rest premii care nu au legatura cu foto sportiva.


S.B: Multumim!
Dedica ultimile randuri ca big shout-outs pentru persoanele care te-au ajutat, pe care le iubesti sau anyone whom you'd like to mention!

A.P: As vrea sa le multumesc tuturor pentru ca au fost tovarasi de distractie prin toate locurile in care am facut poze, asta conteaza cel mai mult:D.

Pentru a vedea galeria completa cu fotografiile lui Alex, aruncati o privire AICI.

Niciun comentariu: