joi, 15 octombrie 2009

Deschiderea Betterpark-Hintertux povestita de FLO



Corespondentul nostru din Austria, FLO, a facut-o lata din nou si sfidand problemele economice ale tarii s-a tirat la Tirol, special pentru a relata deschiderea park-ului Hotzone.Tv de pe ghetarul Hintertux. Cu siguranta excursia i-a facut gelosi pe multi jurnalisti care au fost refuzati la preselectie ca Adelin Petrisor sau Sorin Anghel. Arta macelului gramatical in care este scrisa frumoasa poveste, este marca inregistrata "FLO FLY", asa ca aveti grija ce expresii imprumutati. Enjoy!


"Asaaaa…pai hai sa fie ca o continuare la povestea de la Dachstein din Iulie. Am fi vrut sa o continuam la indoor-ul din Olanda ,dar nu stim ce s-a intamplat ca a venit iarna peste noi, nu iarna noastra ,ci a lor, a austriecilor. A nins prin septembrie suficient cat sa pregateasca o deschidere de park si de sezon ca in povesti.













De data asta am reusit sa mobilizam mai multa lume (in ultima clipa evident, si cu amenintari) adica fix 7 persoane impartite in 2 masini cu destinatia Hintertux.
Hintertux asta e un ghetzar de prin Tirol (unde iarasi n-am gasit, oricat am cautat cu ochiul superspecializat, manele, gratare, ghertzoi, gropi, balti sau dacia cu semnul Nike) situat in capatul unei vai cam ca Valea Prahovei (Jdooooooh!). In sfarsit, aici si vara sunt preparati 9-13km de partii, iar parcul se afla la 3250 m deasupra marii si e un pic cam bine facut, in sensul ca nu au avut atat de mult spatiu si s-au limitat la elemente cu dificultate medie si de pro plus un super pipe. Insa gasesti ceva boxuri, tevi si kickere abordabile care sa scoata sigur ceva din tine (smack on your nose!). Lipseste o linie de incepatori, pt ca acolo unde ar fi trebuit sa existe s-au format niste crevase in ghetar si au inchis zona.
In fiecare an la inceputul lui Octombrie se deschide snowparkul, prilej pentru toate brand-urile mari sa vina si sa dea la toata lumea echipament gratis pentru test. Tradus ar suna cam asa:
- ”Ai pasaport?”
- “Da…””
- "Atunci ia ce vrei de aici si vino pe seara sa ne spui cum a fost."
- "Ahh, si vezi sa nu iti rupi gatul, ca placa daca o rupi, nu e problema, mai avem.”













Asa ca am urcat degeaba cu placa mea 3 zile, ca tot cu ale lor m-am dat. Sfaturi? nu stiu,sunt atatea placi bune incat era sa o iau razna (mai importanta e dimensiunea potrivita). Am probat rockere, banane, normale, moi, tari(incepe sa sune pervers) legaturi la fel, tehnologii noi,clasice,laudate,underground; toate mi-au placut, imi venea sa renunt la pasaport si sa plec cu ele acasa.Cam asa am dus cele 3 zile de deschidere, apoi am asistat la un mic concurs de best trick ,dupa care a urmat party-ul cu de toate ,inclusiv camarazii de pahar Gigi Ruf ,Whole Nyvelt, Antony Smith sau fratii Seppe, dupa care nu mai stiu nimic.
Ok, dupa cele 3 zile de frenezie au venit si zile mai chill, cu mai putina lume si in care aveai timp sa observi rideri, trickuri, cazaturi (oh da ,se mai intampla…dar vine elicopterul in 10 minute si te ia cu lopata), atat de chill incat am observat ca in paralel cu parcul aveau amenajate si partii pentru ski, cu funduri suedeze si norvegiene care faceau cristiane si mai tarziu "FLOriane".
Ah! Cazarea…da, cazarea a fost undeva la o casuta cocheta (cum sunt toate in Austria) si unde dimineatza la 7:30 ne batea cineva la usa sa ne aduca lapte proaspat. Locatia era la 2-3 km de statia de telecabina si la 1 km de supermarket.
O sa ii numesc aici si pe cei care au fost acolo in paradis Adela, Rox, Andrei, Vio, Radu, Robi si al vostru Flo. O sa ne mai auzim, de data asta cine stie unde, dar in curand, oricum. BYE



P.S: Toate pozele din excursia celor 7 magnifici le puteti vizualiza AICI iar AICI veti gasi varianta povestita de VIO.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Salut shred.ro. Daca Vio a tot testat la placi sunt si eu curios daca poate sa ne impartaseasca niste pareri asupra placilor si legaturilor. Care i s-au parut mai bune, care mai slabe. Sunt curios daca a testat vreun Bataleon.
Anul trecut parca s-a vrut sa se tina o zi de test la Sinaia, dar parca nu a mai avut loc. Sper sa se tina anul acesta macar o zi de test.
Toate cele bune si la cat mai multe posturi.

Dan Nicolae spunea...

Pentru fericitii deschizatori de sezon: dati-mi si mie va rog o adresa/numar de telefon de la "casuta cocheta" in care ati stat. Nu de alta, da'ma duc acolo peste o saptamana si-mi place laptele :-)

Cheers, Dan Nicolae