luni, 6 iulie 2009

From Romania With Love




Da ai citit bine "ROMANIA" si stim ca nu vei crede nici ce vezi cu ochii, dar da, in sfarsit s-a intamplat. Casa de productie BLICKINSFREIE prezinta cel mai recent proiect " From ROMANIA with love", un film documentar despre istoria snowboarding-ului romanesc si scena actuala de freestyle a acestuia.
Andy Fazekas un tanar student din Sibiu, nu si-a putut imagina niciodata cum un cadou primit de la rudele din Germania in 1984 va avea un impact asa de mare asupra tineretului din Romania, tara aflata inca sub regimul comunistilor. La scurt timp dupa ce a primit o placa Andy a fost invitat de fostul dictator, Nicolae Ceausescu, sa prezinte noul sport intregii natiuni in cadrul unui eveniment de iarna de aploare. Magia si-a facut efectul si desi la inceput rideri se dadeau pe placi facute acasa, pasiunea si dedicatia lor a persistat in a creste noul sport. Conditii precare au existat de-a lungul anilor datorita saraciei, a mintilor obtuze, si a lipsei de statiuni dotate cu instalatii sau snowpark-uri, dar paradoxal asta nu a oprit pe nimeni. Documentarul „From ROMANIA with LOVE“ este o calatorie prin lumea romaneasca a snowboardingului, o excursie care aduna rideri profesionisti din tari ca Slovacia, Polonia sau Ungaria si care descopera minunatia Carpatilor impreuna cu snowboarderii autohtoni. Producatorul René Eckert a crescut de asemenea intr-o fosta tara comunista si incearca sa traga un semnal de alarma si sa reuneasca riderii din Europa de Est pentru a-si urma visul si a trai toata viata prin prisma snowboarding-ului.
Site-ul oficial al filmului este blickinsfreie.de unde in Octombrie/Noiembrie este asteptata intreaga productie, asa ca nu ezitati sa il adaugati la favorites, dar tineti aproape si de homepage-ul www.shred.ro pentru niste surprize placute.

Rideri: Mihail Adolf (RO), Tomas Droppa (SK)
Vladimir Breszovski (RO), Wojtek Pawlusiak (PL)
Kinda Geza (RO), Michal Ligocki (PL)
Mateffy Istvan (RO), Bazsi Takacs (HU)
Constantin Bodea (RO), Martin Freinandemetz (AT)
Jaffar Fratele (RO), Chris Percival (AT)
Andy Fazekas (RO), Yann Barthelemy (FR)
Thibault Pomarat (FR), Leo Taileffer (FR)
Tomas Korcok (SK), Nedelcu Flavius (RO)


LOVE and BLESS!

Niciun comentariu: