duminică, 17 mai 2009

Poveste, rezultate si galerie foto - Cupa Malinului 2009Ajunsi in Busteni la 40 trecute de ceasul 8 al diminetii, cu cearcane mari, ordori si un pasager care a uitat ca vodka cu Redbull nu e tocmai energizanta daca este consumata in cantitati industriale cu o seara inainte de concurs. Ne-am asezat cuminti la coada destul de lunga de la telecabina, la fel de lenta si neincapatoare ca pana acum, dar la pretul de criza de doar 27 lei DUS (simtiti ironia?) si spunand o poveste de sezon cu prietenii intalniti am asteptat decolarea. Ajunsi pe platou ne-am imbarbat reciproc si am plecat pe drumul lung de o ora spre releul Costila. La concurs multa lume, forfota, strigate de incurajare, ochi tintiti asupra concurentilor si multa zapada care reusea sa tina bine contra canturilor infipte pe panta abrupta. Cu apa, ciocolata si aparatul de fotografiat in mana am urmarit evolutiile de tot felul ale participantilor. Incepatori cu aspiratii de donatori s-au pompat foarte tare dand niste dropuri la care si ouale celor mai buni rideri tremurau, cunoscatori care au incercat sa impresioneze arbitrajul cu agresivitate, control si fluiditate si experti veniti pentru adrenalina si spectacol. Concurenti la start au fost vreo 70 ( snowboarderi si schiori) si am fost onorati si cu prezenta a cativa rideri straini dar pe inca atata lume a fost venita doar pentru o ultima tura de sezon. Vreme buna, nu foarte frig si dupa o sperietura de 20 minute cu picaturi de ploaie soarele si-a reocupat tronul pe cerul albastru.
Despre desfasurare concreta a evenimentului o sa incercam sa retinem si noi doar partile bune citandu-i pe colegii de la derdelus.ro "Un eveniment in care atmosfera calda si prieteneasca e cel mai mare castig. Daca privim astfel concursul, overall a fost unul reusit. Daca ne-a referi la Cupa Malinului ca la un concurs de freeride/extreme, aspectele pozitive ar fi mult mai putine dar tinand cont ca Ion Trandafir a spus in sedinta tehnica dinaintea startului ca nu e un concurs de freeride, ci mai degraba unul de schi de culoar apreciem clarificarea pozitionarii concursului." Celelalte aspecte negative nu fac subiectul discutiei si deoarece competitia a ramas tot competitie iata clasamentul final.

Snowboard barbaţi:

1. Dodo Gabor
2. Costin Becheanu
3. Vlăduţ Voinescu

Snowboard femei:

1. Sonia Nicolau
2. Paula Şeicaru
3. Nicole Schaerer

Schi barbaţi:

1. Mihai Ţîrea
2. Laszlo Gebefugi
3. Garbis Kehaian

Schi femei:

1. Diana Chiuzbaian

2. Andreea Biro
3. Emma ErsekGaleria foto completa a evenimentului este doar la un click distanta, AICI.That is that and that's all.See ya!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ceva filme cu premiantii aveti? :)

Windman spunea...

Tot Gabor? A cata oara?
(ca am pierdut sirul...)

Fain! La mai mare!