marți, 3 februarie 2009

The Godfather of freeride- Craig Kelly


Acum 2 saptamani s-au implinit 6 ani de cand legendarul Craig Kelly a murit. Daca nu stii cine este Craig Kelly, ar fi bine sa lamurim repede situatia, pentru ca altfel s-ar putea sa te faci de ras cand mergi prin lume cu placa prinsa de rucsac.

Nascut pe 1 aprilie 1966, Craig Kelly a fost unul dintre primii (dar si cei mai importanti) pro-rideri. Desi a facut parte din echipa de la Sims snowboards la inceput, cea mai mare parte a carierei a petrecut-o dandu-se pentru Burton Snowboards.
Cu 4 titluri de World Champion si 3 de U.S Champion castigate, C.K. a avut o cariera care s-a intins de-a lungul a 15 ani. Dupa cum sustinea in general , el se dadea pentru ca asa simtea cel mai bine viata, si a refuzat de mai multe ori contracte de milioane de dolari, doar pentru a-si implini dorinta de a face cat mai mult freeride. "I see a lot of attention coming to young riders that are really good but I hope, for their sake, and their love of snowboarding, that they'll get to go through the phase that I went through, of being intensely interested in progression: getting somewhere as a pro, and then finding a release for that. Because if you go too far with it, it's pretty hard to stay in love with the sport." (C.K)
Numit “The Godfather of Freeride” si cel mai bun snowboarder din lume de catre pro-riderul (legendar la randul lui) Terje Haakonsen, Craig Kelly este personalitatea care a modelat si a finisat snowboardingul asa cum il stim noi astazi, de la style la placa! Snowboardingul ca sport Olimpic! Snowboardingul profesional ca slujba legala! Snowboardingul ca industrie de milioane de dolari(euro)! Toate acestea sunt urmarile influentei energiei si devotamentului de care a dat dovada Craig Kelly acestui sport.
Acesta a murit intr-o avalansa in Canada pe data de 20 Ianuarie 2003, in timp ce ghida 2 grupuri de backcountry.

Filmul “Let it ride: The Craig Kelly story”, aduna cele mai cunoscute nume din lumea snowboardingului, care isi impartasesc experientele lor personale cu “The master of style” si prezinta in detaliu cariera acestuia.“When I started listening to Craig that was when my company became successful and really took off… when the rest of the industry listened to Craig, that was when the sport really took off.”- Jake Burton. Deoarece C.K. a fost prezent in lumea snowboardingului inca de la inceput, filmul prezinta si o scurta istorie a evolutiei acestui sport extrem.

Pregatiti-va pentru un film fara hip-hop, fara baggy pants, fara culori flashy: This is snowboarding! See this movie and you’ll shred with other eyes!

CRAIG KELLY R.I.P !

Respect!

Un comentariu:

Anonim spunea...

I'm Craig David's biggest fan!